Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF Smålands IF


Regeringen gav idag, torsdag, tydligt besked att idrottsträningar för barn och ungdomar som är födda 2005 och senare kan återupptas både inomhus och utomhus.
 
Fram till den 26 januari kan föreningar (och förbund) ansöka om Kompensationsstöd avseende ekonomiska förluster för kvartal 4, 2020. Under onsdagskvällen (20/1) genomfördes en informationsträff, vilken går att del av i efterhand.
 
Regeringen har avsatt 1 miljard kronor som stöd till idrotten för andra halvåret 2020. På fredag (15/1) öppnar ansökan för föreningar (och förbund) avseende ekonomiska förluster för kvartal 4 (oktober-december).
 
Fyra sydsvenska RF-SISU-distrikt bjuder gemensamt in till fyra kostnadsfria digitala utbildningskvällar under våren. Experter inom skattefrågor, arbetsgivaransvar, juridik och sponsring medverkar.
 
Folkhälsomyndigheten förtydligar idag att träning utomhus kan fortsätta, om anläggningarna kan hållas öppna på ett smittsäkert sätt och de allmänna råden följs.
 
När coronapandemin slog till valde Växjö Ridklubb att lägga fokus på teorikurser. Med hjälp av projektstöd från RF-SISU Småland utbildar nu klubben sina medlemmar digitalt.
 
Idrottsforum är mötesplatsen för idrottsföreningar och lokala politiker i Jönköpings kommun. Syftet är en dialog kring den lokala idrotten. Vi ses väl den 3 februari 2021?
 
 
Från och med den 14 december gäller nationella allmänna råd i hela Sverige för att minska spridningen av covid-19. RF-SISU Småland har genomfört tre informationsträffar om hur idrotten påverkas. Träffarna går att ta del av i efterhand.
 
I studier kring framgångsrika utvecklingsmiljöer har organisationsledarna visat sig centrala och väldigt betydelsefulla. Med bakgrund av det görs nu en gedigen utbildningssatsning för dig som vill utveckla barn- och ungdomsidrott på bästa sätt.
 
Från och med den 14 december gäller nationella allmänna råd i hela Sverige för att minska spridningen av covid-19. RF-SISU Småland bjuder in till tre informationsträffar om hur idrotten påverkas.
 
Sedan 2018 delar stiftelsen ”Waldos Wänner” delar ut stipendium till talangfulla idrottsungdomar i Kronobergs län. Nu kan du nominera någon som du tycker förtjänar stipendiet 2021.
 
Regeringen och Folkhälsomyndigheten presenterade idag föreskrifter och nationella allmänna råd som träder i kraft den 14 december. Träning under smittsäkra former och om möjligt utomhus tillåts nu även för de som är 16 år och äldre.
 
Det som från början var en jakt på nya intäkter blev en omåttligt populär motionsform. Huskvarnaklubben IKHP är föreningen bakom ”Hitta ut”. – Klart att vi är stolta, säger Ola Allvin, tidigare ordförande i orienteringssektionen.
 
En motionsform för rutinerade orienterare liksom för nybörjare. Så kan friskvårdssatsningen ”Hitta ut” beskrivas. Kurt Svensson, konsulent på Smålands Orienteringsförbund, berättar om utvecklingen de senaste åren – och om deltagarrekordet.
 
12

Motionsspår

IK Vista ansvarar för undanröjning av träd som hindrar framkomsten i motionsspåret.

Anmälan görs här.
Övriga ärenden avseende trädfällning/röjning hänvisas till Jönköpings Kommun.

 

_______________________________

 

 

Sponsorer IK Vista (se även idrotterna)

____________________________

     ICA Kaxholmen

____________________________

Stöd IK Vista och rabatt till dig: Handla på nätet genom Sponsorhuset.

Sponsorhuset

___________________________

Postadress:
IK Vista
Vistavallen
56146 Huskvarna

Besöksadress:
Vistavallen
56146 Huskvarna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vistavallen@telia.com