Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF Smålands IF


Årligen möter RF-SISU Småland förtroendevalda och tjänstepersoner i många av Smålands kommuner. Nyligen mötte vi Habo kommun för goda diskussioner om den lokala idrotten.
 
Vi söker en idrottskonsulent, tillsvidareanställning på 100%, till Kronobergs län med placering på kansliet i Växjö. Arbetsområdet är främst Tingsryd och Växjö kommuner.
 
Stipendiefonden är till för stöd till Parasportverksamhet i Kalmar län. Stipendiet som delas ut är en gåva från Föreningen Regionlabbet för idrott och hälsa. 2021 års stipendiat är Benny Jonsson som bedriver ett parasportlag i fotboll i Kalmar FF.
 
Vilka idrottsfrågor är heta inför valet i höst? I Nybro (5/5) och Växjö (16/5) genomförs panelsamtal där kommunens politiker svarar på dina frågor. Ta chansen!
 
RF-SISU Småland bjuder in till en digital informationsträff den 4 maj om trygg idrott för dig som anställd eller förtroendevald på ett SDF.
 
RF-SISU Småland genomförde ordinarie distriktsidrottsmöte i lördags (9/4). 23 SDF med ca 40 personer närvarade i Växjö. Roger Ödebrink fortsätter som ordförande och Susanne Linnér är ny i styrelsen.
 
I Jönköpingsföreningen IK Tord vill man nu bygga en hållbar organisation för sin ungdomsverksamhet. Ett steg i arbetet är att använda sig av en föreningscoach som ska sätta fart på bland annat värdegrundsarbetet i föreningen.
 
Vill din idrottsförening göra en insats för barn och ungdomar som flytt kriget i Ukraina? Då kan ni söka stöd från RF-SISU Småland för att skapa meningsfulla aktiviteter.
 
I tisdags genomfördes Idrottsforum Jönköping för fjärde gången. Huskvarna Folkets Park var lokalen och diskussionerna var givande och initierade. Största applåden fick Jönköpings medaljörer från Paralympics!
 
I de den lilla orten Åby med omnejd, strax utanför Växjö, bor drygt 700 personer. Åby/Tjureda IF är föreningen där bandyn är stor. I den egna bandyarenan spelas nu världsmästerskapet i bandy för damer. Hur gick det till?
 
Mer än varannan idrottsförening är orolig för framtiden och för det tapp av medlemmar, ledare och tränare som skett under två år med corona. Störst är oron för att tappa tonåringar. Idrottsföreningarna är även bekymrade för ekonomin.
 
Vi vill flagga upp för vår digitala föreläsarvecka som vi håller vecka 14. Måndag-torsdag håller vi olika föreläsningar med temat föreningsutveckling.
 
Det svenska curlinglandslaget tog silver i Paralympics i Peking. Kina besegrade Sverige med 8-3 i en spännande final.
 
För att svensk idrott ska kunna nå visionen att vara bäst i världen behöver vi bedriva verksamhet på barns och ungas villkor. Ett steg i det arbetet är nya riktlinjer för barn- och ungdomsidrott som nu utformats i dialog med specialidrottsförbunde...
 
I närmare 40 år har vi på RF-SISU Småland i samarbete med Länsförsäkringar Jönköping delat ut stipendium till lovande junioridrottare i Jönköpings län. Efter ett gediget juryarbete har nu vinnarna utsetts.
 
12

Motionsspår

IK Vista ansvarar för undanröjning av träd som hindrar framkomsten i motionsspåret.

Anmälan görs här.
Övriga ärenden avseende trädfällning/röjning hänvisas till Jönköpings Kommun.

 

_______________________________

 

 

Sponsorer IK Vista (se även idrotterna)

____________________________

     ICA Kaxholmen

____________________________

Stöd IK Vista och rabatt till dig: Handla på nätet genom Sponsorhuset.

Sponsorhuset

___________________________

Postadress:
IK Vista
Vistavallen
56146 Huskvarna

Besöksadress:
Vistavallen
56146 Huskvarna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vistavallen@telia.co...