Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF Smålands IF


Småland-Blekinge Basketbollförbund satsar på konceptet ”Easy Basket”, som är en enklare form av basket, och det har lett till att man rekryterar fler aktiva och ledare till basketen.
 
Från den 1 december 2021 gäller nya regler för tävlingar inomhus med fler än 100 åskådare. Anordnaren av tävlingen måste antingen kräva vaccinationsbevis av vuxna åskådare eller införa begränsningar som exempelvis avstånd mellan åskådare.
 

Nominera Årets komet 2021

(2021-11-22 11:39)
Nu är det dags att nominera Årets komet 2021 inom småländsk idrott.
 
Nu kan du nominera kandidater till Stipendiefonden för stöd till parasportverksamhet i Kalmar län.
 
RF-SISU Småland genomför en utbildningssatsning tillsammans med Maria Dufva, kriminolog och författare, för att öka tryggheten hos barn och unga i våra idrotts-föreningar och arbeta brottsförebyggande.
 
Riksidrottsförbundets ordförande har besökt Småland under två dagar. Med nedslag i Kalmar, Nybro och Växjö fick Björn Eriksson möta en del av småländsk idrott. Och två landshövdingar!
 
Nu på torsdag har du chans att lyssna på tre livesända föreläsningar på Facebook som ABF Kalmar län arrangerar.
 
Idrottsforum ska vara den ”goda dialogen om den lokala idrotten”. Precis så har det varit i både Kalmar och Växjö de senaste veckorna. Idrottsföreningar och kommunpolitiker i intressanta samtal.
 
Lärgruppen är en verksamhetsform inom folkbildningen som används när din förening eller ditt lag vill lära något nytt och utvecklas tillsammans. I Jönköpingsföreningen Mariebo IK sätter man nu fokus på värdegrundsarbete med lärgruppen som metod.
 

Hur ser er bästa plan ut?

(2021-10-19 11:02)
Nu drar idrottsrörelsen i gång igen. Är din förening redo? Genom folkbildning i lärgrupper kan din förening lägga upp planen för att på bästa sätt få fart på verksamheten igen. RF-SISU Smålands idrottskonsulenter finns med som bollplank.
 
Efter lång tid med corona är idrotten igång igen – härligt! Kanske är det nu läge att utvecklas i föreningen. - Att starta en lärgrupp är ett klokt och enkelt steg mot nya mål, säger Mikael Fagerström, verksamhetschef på RF-SISU Småland.
 
"En vecka fri från våld" arrangeras i Smålands tre län, och sammanfaller med UN Womens initiativ 16 Days of Orange. Båda initiativen syftar till att sprida kunskap om våld i nära relationer. Vi i idrottsrörelsen tar ställning mot våldet!
 
Stort grattis till Dackarna från Målilla som är nyblivna svenska mästare i speedway, efter en övertygande seger i SM-finalen mot Smederna.
 
Föreningar har kunnat ansöka om kompensationsstöd från Riksidrottsförbundet till och med april 2021. Då restriktionerna fortsatt gälla även maj–september kommer ytterligare stöd att fördelas. Ansökan öppnar 15 oktober.
 
I Alstermo IF har barn och ungdomar fått vara med och tycka till i planerna för en ny skatepark. Föreningen har också valt att starta upp en ny sektion efter önskemål från barn i närområdet.
 
12

Motionsspår

IK Vista ansvarar för undanröjning av träd som hindrar framkomsten i motionsspåret.

Anmälan görs här.
Övriga ärenden avseende trädfällning/röjning hänvisas till Jönköpings Kommun.

 

_______________________________

 

 

Sponsorer IK Vista (se även idrotterna)

____________________________

     ICA Kaxholmen

____________________________

Stöd IK Vista och rabatt till dig: Handla på nätet genom Sponsorhuset.

Sponsorhuset

___________________________

Postadress:
IK Vista
Vistavallen
56146 Huskvarna

Besöksadress:
Vistavallen
56146 Huskvarna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vistavallen@telia.co...