Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF Smålands IF


Tennis eller boxning? Boxning eller tennis? Varför inte båda två? I RF-SISU Smålands artikelserie #minandraidrott berättar idrottare i Småland om varför de har valt att ägna sig åt flera idrotter.
 
Idag är 6 500 elever i Småland med på Idrottens dag. Minst 120 minuters fysisk aktivitet står på programmet. Främst är det de minst aktiva barnen som är målgruppen.
 
På fredag deltar närmare 30 skolor i Småland i ”Idrottens dag”. RF-SISU Småland frågade några av rörelsecoacherna om upplägg och förväntningar. – Vi har laddat länge för detta, säger Rosmarie Adenmark, lärare på Pilbäckskolan.
 
Fredagen den 25 september är det dags för Idrottens dag - en dag som ska inspirera till rörelse för barn i skolan. – Upplägget blir lite annorlunda i år, säger RF-SISU Smålands idrottskonsulent Cecilia Wilhelmsson.
 
 
I början av sommaren tömdes IK Vistas konton på totalt 1,2 miljoner kronor. Tre månader senare berättar ordföranden Annelie Fredriksson Jung om mardrömmen som höll på att bli slutet för föreningen. – Jag var inställd på att klubben skulle gå under.
 
Ett landslag i innebandy med flera småländska inslag. RF-SISU Småland tog rygg på den svenska truppen under ett coronaanpassat träningsläger i Växjö.
 
Jönköpings TK är en förening på frammarsch. Via ett anläggningsstöd från RF-SISU Småland har klubben kunnat bygga en klubbstuga. – Den gör att ungdomarna kan komma hit och hänga medan de väntar på träningen, säger sportchefen Nicolas Leiva Martine...
 
Paratävlingarna på Rocksjön i Jönköping under junior-SM i helgen blev en succé. – Det var otroligt roligt, säger Elina Waldén, som var en av nio tävlande i paraklassen.
 
I måndags kväll genomförde RF-SISU Småland ett historiskt distriktsidrottsmöte. Det var det första under namnet RF-SISU Småland och samtidigt det första distriktsidrottsmötet i digital form.
 

#minandraidrott

(2020-09-07 15:00)
 
Fredagen 25 september 2020 arrangerar Riksidrottsförbundet Idrottens dag i skolor över hela Sverige - som en del av European School Sports Day. I Småland deltar 25 skolor och närmare 6 500 elever.
 
Elever ska få möjlighet att röra sig mer under skoltid. Det är vad Vätterslundsskolan och Hisingstorpsskolan satsar på i ett rörelseprojekt inom Riksidrottsförbundets regeringsuppdrag ”Rörelsesatsning i skolan”.
 
För att göra idrotten ännu mer inkluderande satsar Huskvarna Kanotklubb på en tävling för personer med fysiska funktionshinder. – Vi vill fortsätta att utveckla oss inom parakanot, säger Björn Johansson, barn- och ungdomsansvarig i HKK.
 
Grundutbildning för tränare – utbildningen som bygger på aktuell forskning och ger dig en bra grund att stå på i din roll som tränare.
 
12

Motionsspår

IK Vista ansvarar för undanröjning av träd som hindrar framkomsten i motionsspåret.

Anmälan görs här.
Övriga ärenden avseende trädfällning/röjning hänvisas till Jönköpings Kommun.

 

_______________________________

 

 

Sponsorer IK Vista (se även idrotterna)

____________________________

     ICA Kaxholmen

____________________________

Stöd IK Vista och rabatt till dig: Handla på nätet genom Sponsorhuset.

Sponsorhuset

___________________________

Postadress:
IK Vista
Vistavallen
56146 Huskvarna

Besöksadress:
Vistavallen
56146 Huskvarna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vistavallen@telia.com