Hoppa till sidans innehåll

Aktuell information till medlemmarna

28 SEP 2021 08:50
Från ordförande Markus Davelid 28 september
  • Uppdaterad: 28 SEP 2021 08:50

Hej alla Vista medlemmar,
Det är skördetid i Skärstadalen och full aktivitet i IK Vista! Fotbollen rullar på för fullt och med framgång i olika serier, men framför allt med många aktiva och glada barn och ungdomar som får träna och spela matcher igen!! Friidrotten är också i full gång och även där med fler och fler aktiva. Tack alla ledare som gör detta möjligt!
Vista har under augusti september varit medarrangör till ungdomens 5-dagars i orientering. Ca 140 deltagare har fått njuta av vårt vackra reservat och skogarna kring elljusspåret. Vidare har Landsjön runt arrangerats med ca 100 deltagare. Verkligen kul att det gick att genomföra.
Nytt! Det finns nu en fast tipspromenad – X-rundan som går längs vårt motionsspår. Tipspromenaden är digital och man kan lätt scanna frågorna med sin telefon. Startskyltar finns dels vid Vistavallen dels vid ingången till spåren vid den nya förskolan. Passa på att prova kunskaperna, nya frågor varje vecka, och få samtidigt en härlig runda i skogen. Tanken är också att det under hösten kommer finnas möjlighet till fika/våfflor nere i klubbhuset. Tider för detta återkommer vi med.
Det har också kommit upp skyltar till motionsspåren och reservatet. Som en del har noterat så saknas det ett ”P” på skyltarna som hänvisar till parkeringen och därmed blir riktningen på skyltarna korrekt. Kommunen är informerad och skall korrigera.
Vårt klubbhus genomgår nu en upprustning och nu är fönster på sjösidan bytta samt panel nymålad. Stort tack till alla som bidragit till att göra detta möjligt. Vi kommer nu fortsätta med framsidan av klubbhuset. Vi hoppas också att kunna få stöd framöver för att lägga om tak samt påbörja viss inre renovering.
C-planen är nu anlagd och vi hoppas nu på en fin etablering av gräsmattan så planen är tillgänglig till nästa säsong.
Under September kom domen i målet kring förskingringen. Domen innebär att samtliga åtalade fälls och döms till olika straff, dagsböter samt skadestånd till IK Vista. Domen skall nu få vinna laga kraft vilket sedan innebär att den sista försäkringen från RF förhoppningsvis kan falla ut. Det känns bra att detta förhoppningsvis får ett avslut nu och att vi kan fokusera vår energi framåt.
Inom fotbollen har det startats upp ett pilotprojekt som syftar till att få barn och ungdomar att stanna kvar inom idrotten i kritiska åldrar. I detta projekt arbetar lagen med sin värdegrund och hur viktigt det är att gruppen är inkluderande och har en positiv ton i sin dialog. Projektet sker i samarbete med RF Sisu och Smff och stöttas också av fastighetsbolaget Tosito.
Passa på och njut av vackra Skärstadalen under hösten!
Med vänlig hälsning
Markus

image3yg3t.png

Skribent: Jan Gustavsson
E-post: Adressen Gömd

Motionsspår

IK Vista ansvarar för undanröjning av träd som hindrar framkomsten i motionsspåret.

Anmälan görs här.
Övriga ärenden avseende trädfällning/röjning hänvisas till Jönköpings Kommun.

 

_______________________________

 

 

Sponsorer IK Vista (se även idrotterna)

____________________________

     ICA Kaxholmen

____________________________

Stöd IK Vista och rabatt till dig: Handla på nätet genom Sponsorhuset.

Sponsorhuset

___________________________

Postadress:
IK Vista
Vistavallen
56146 Huskvarna

Besöksadress:
Vistavallen
56146 Huskvarna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...