11:00

Tenhults IF

Referat

Säker seger mot Tenhult

Försäsongens andra träningsmatch stundade och för motståndet stod Tenhults IF, ett lag som vi konstigt nog aldrig spelat mot i seriesammanhang. Kombinationen av vindstilla, klarblå himmel och värmande vårsol skapade fina förutsättningar för fint spel på konstgräset. I hemmalaget saknades ett antal spelare pga sjukdom vilket gjorde att publiken fick stifta bekantskap med två spelare från P11, Olle Drevsson och Eddie Ginal.

1:a perioden
Lagen inleder med att ta pulsen på varandra och inget av lagen tar något direkt kommando över händelserna. Båda lagen försöker rulla boll, Tenhult mest på egen planhalva och Vista på mittplan. En bit in i perioden är det uppenbart att luckorna i bortalagets backlinje är påtagliga. Våra innermittfältare hittar upprepade gånger fina instick till yttermittfältarna som gör fina djupledslöpningar. Framförallt är det Olle som firar stora triumfer och ställer till med oreda i anfall efter anfall. Vista skapar 3-4 ordentliga farligheter innan första pausvilan men resultatet skrivs ändå till 0-0.

2:a perioden
Hemmalaget rivstartar andra perioden med att göra 1-0. Tim tar en fin löpning ut till höger och drar med sin försvarare vilket öppnar upp en fin yta för Pelle att gå emellan ytterback och mittback. Pelle tar ett avslut från nära håll som målvakten parerar men inte bättre än att Zander kan storma fram och peta in bollen i nät. Efter första målet tar Vista över spelet och Tenhult får ägna mycket tid till att försvara sig. Alla rödklädda spelar resolut och sätter stenhård press på de vitasvarta motståndarna vilket gör att de får svårt att etablera något spel. Tio minuter in i perioden bryter Ivar bollen högt upp på motståndarnas planhalva. Han hittar till Pelle som spelar vidare till Olle som springer med fullfart i djupled på högerkanten. Olle tar emot bollen med en inverterad överstegsfint som lurar målvakten att gå vänster med Olle placera bollen till höger in till 2-0. Vista fortsätter att diktera villkoren och Tenhult har endast ett avslut på mål efter två perioder.

3:e perioden
I sista akten jämnas spelet ut något även om det är de rödklädda som bedriver mest anfallsspel. Man skapar ett stort antal chanser att utöka ledningen både till följd av fint eget spel men också genom misstag av bortaspelare. Vid två tillfällen råkar Tenhults målvakt spela rakt i gapet till först Radomir, som inte lyckas förvalta läget och sen i periodens 21 minut till Olle, som lyfter in sitt andra och lagets tredje mål fram till slutresultatet 3-0.

Sammanfattning
Efter den målmässiga genomklappningen mot HFF fanns risk att det var ett lag med dränerat självförtroende som skulle möta Tenhult, men det var precis tvärtom! Alla spelare låg väldigt nära sin egen högstanivå och spelade stundtals väldigt fin fotboll. Men det var nog försvarsspelet som var mest imponerande då Tenhult hade totalt två målchanser på hela matchen och Jonathan hade lugn förmiddag i målet. Tenhult tilläts spela boll på gene planhalva men så fort de kom över mittplan var Vistaspelarna som iglar och vann tillbaka bollen. Alla gör en fin insats men ett extra plus går till de inlånade spelarna Eddie, som spelade lugnt och resolut på backen, samt Olle som med sin snabbhet skapade mängder av chanser och dessutom fick sätta två bollar i mål.