08:30

IK Vista

Referat

Oavgjort i Tenhult mot LSSK

Dags för möte med våra mesta motståndare de senaste åren, nämligen Lekeryd-Svarttorp SK. Matcherna mot LSSK brukar bjuda på jämna tillställningar och av de fem senaste matcherna har tre slutat oavgjort och båda lagen har tagit varsin seger. Vista kom återigen till spel med två inlånade spelare från P11, den här gången var det Gustav Brunmarker och Vide Jonzon som fick känna på hetluften.

1:a perioden
Det är Vista som inleder bäst och kommer till ett par skapliga lägen direkt i inledningen där LSSK:s duktiga målvakt direkt får bekänna färg. Utan att direkt spela bländande är det ändå de rödklädda som parkerar på motståndarnas planhalva inledningsvis. I åttonde minuten hittar Helmer fram till Jonathan utanför straffområdet som placerar in bollen otagbart intill målvaktens stolpe och det är ledning för bortalaget. Matchbilden fortsätter på den inslagna vägen och LSSK lycks endast göra några få framstötar. Perioden slutar 0-1.

2:a perioden
Matchbilden byter karaktär och Lekeryds-spelarna tar för sig mer och mer, ofta genom att försöka sticka bollen mellan våran innerback och ytterback fram till deras snabba kantspelare. De riktigt farliga lägena uteblir, men i periodens åttonde minut tilldelas hemmalaget en tveksam straff när Helmer glidtacklar djupt ner i eget straffområde och en blåklädd faller. Straffen slås med kraft och smällen som hördes när bollen träffar ribban väckte förmodligen hela grannskapet, men det är fortsatt mållöst för hemmalaget. Kvitteringen kommer dock två minuter efter straffen när hemmaspelare tar sig förbi på högerkanten, viker in och placerar bollen i Alexanders högra hörn. Trots att spelet jämnar ut sig har Vista ett par bra lägen och även några väldigt välslagna hörnor, men resultatet efter andra perioden är 1-1.

3:e perioden
Perioden är sex minuter gammal när Vista återtar ledningen. Gustav Brunmarker kommer runt fint på vänsterkanten och spelar snett inåt till Pelle som trycker upp bollen i krysset. En lite rockad har gjorts inför sista akten där Zander går ner på backposition och Elias flyttar upp som anfallare och bara tre minuter efter ledningsmålet utökar Elias till 3-1 när han placerar in bollen i målvaktens vänstra hörn. I princip direkt efter målet tar sig LSSK fram på vänsterkanten, bollen spelas tillbaka till en medspelare strax utanför strafområdet som får på en kalasträff som sitter i bortre krysset, 2-3. Med tre minuter kvar kommer också kvitteringen till 3-3. En slarvig passning i backlinjen skapar ett bolltapp och en blåklädd friställer sin lagkompis som kan placera in bollen otagbart för Alexander i mål. Wide har ett fint läge i slutsekunden men LSSK:s målvakt gör en fantomräddning nere vid stolproten. 3-3 blir slutresultatet.

Sammanfattning
Lite annorlunda match än mot Tenhult, med mycket mer omställningsspel framförallt i andra och tredje perioden. Känslan är att spelet gör killarna trötta och koncentrationen blir sämre i spelet med boll. Vi får dels jobba på att förbättra konditionen men också att ge oss själva möjligheten att vila med boll. Leder vi med 3-1 i slutet av tredje perioden måste vi kunna täppa till och spela lite mer på resultatet. Överlag gör killarna ändå en okej match och man mötte en av kommunens (länets?) två bästa målvakter i den åldern och han var den största anledningen till att vi inte gör fler mål av alla chanser som skapas. LSSK är också väldigt taktiskt skolade och inte helt lätta att möta, men som vanligt var det en trevlig och underhållande match.