16:00

Råslätt SK

Referat

Sanslös dramatik i årets sista match

Så var det då slutligen dags för årets sista seriematch och precis som i den första stod Råslätt SK för motståndet. I lagens förra möte gick dagens bortalag segrande med 7-1, men där inget av lagen egentligen imponerade resultatet till trots. Mycket har hänt med uvecklingen i hemmalaget sedan det debaklet och uppenbarligen med gästerna också, då de vid minst en poäng skulle landa på en finfin andraplats. 1:a oktober visade sig från sin bästa sida och förutsättningarna kunde knappast vara bättre. Målen stod i våg, härnstolparna var nertryckta i jorden med perfekt precision och bollarna var lagom pumpade. Alla förutom en som var lite hård.

1:a perioden
Vista börjar inspirerat och tar omgående initiativet i matchen. Man nyttjar planens fulla bredd och snabba spelvändningar ställer till problem för RSK-försvaret. I åttonde minuten kommer 1-0 efter en fin inspark av Jonathan som friställer Wide som fri med målvakten inte gör några misstag. Två minuter senare är det dags för mål igen, men det är bortalaget som gör det och det är kvitterat. Direkt efter avspark tar Jonathan avslut från mittplan, ett rungande skott som målvakten får fingrarna på och kan tippa i stolpen. Med sex minuter kvar av perioden bryter Pelle ett uppspel och kan enkelt traska in i straffområdet och placera in ledningsmålet 2-1 som står sig till domaren förkunnar att första perioden är över.

2:a perioden
Frustrationen hos bortalaget är påtaglig och var spelarna blöta i håret blev de definitivt torra efter den rejäla "hårtork" de får uppleva i pausvilan. Mer frustrerat blev det då andra perioden inleds ännu bättre från hemmalaget än den första. Noel har många duster på högerkanten mot RSK:s duktiga vänsterback och vid ett tillfälle kommer han förbi, bryter in i straffområdet och lyckas sånär sätta bollen i nät. Kvitteringen till 2-2 efter 12 minuter av perioden känns inte helt logisk då den kommer efter en period med tung press från hemmalaget. Minuten efter kvitteringen får Vista frispark till höger utanför straffområdet. Jonathan lägger uppp bollen och prickskjuter in ledningsmålet 3-2. I 42:a minuten får Råslätt frispark i liknande situation, Olle är på bollen och räddar den upp i ribban, de rödklädda är först på returen får inte ut den ur straffområdet och bortaspelare kan trycka in 3-3. Det tar återigen inte mer än ett par minuter innan Vista återtar ledningen när Elias kommer runt på vänsterkanten och serverar Wide vid bortre stolpen som får göra säsongens enklaste mål, lednig 4-3 inför sista perioden. RSK vaskar fram ett par farligheter på slutet, där Olle får göra ett par svettiga räddningar.

3:e perioden
Spelet ändrar form i tredje perioden, det blir mer kamp och tuffa närkamper och försvarsspelet lämnar en del att önska i båda lagen. Spelet böljar fram och tillbaka och efter sex minuter av perioden kvitterar RSK till 4-4 efter en längre boll som ger ett friläge som Olle inte lyckas parera. RSK har några lyckosamma minuter där man även gör 4-5 och 4-6 efter lite längre chansbollar. Bortalaget firar som de vunnit VM och i euforin plockar målvakten upp en hemåtpassning som helt korrekt ger hemmalaget en indirekt frispark. RSK ställer upp hela laget på mållinjen, men vad gör det när Pelle petar till Jonathan som dunkar in 5-6. Efter reduceringen börjar jakten på kvittering och med en minut kvar av ordinarie tid får hemmalaget straff när Pelle blir omkulldragen i straffområdet. Pelle tar själv hand om straffen och rullar in 6-6. Efter avspark vinner Vista bollen igen och Wide hittar Elias vid bortre delen av straffområdet. Elias har gott om tid att lägg bollen till rätta, men tyvärr tar skottet på täckande försvarare. Elias får tillbaka bollen och passar i sidled till Wide som placerar in 7-6 och glädjen i hemmalaget är total! Men glädjen blir kortvarig då Råslätt direkt på avspark får fram en lång passning som friställer en blåklädd anfallare som kvitterar till slutresultatet 7-7.

Sammanfattning
Fantastiskt spännande match mot den slutgiltiga serietvåan där 3 poäng för våra grabbar inte på något vis hade varit orättvist. Kämparglöden och intensiteten var på en ny nivå och något vi inte sett tidigare i år. Att kunna vända på skutan efter att ha tappat 4-3 till 4-6 visar på moral. Vi ställer till ordentligt med problem för RSK med vår höga press och fina spelvändningar. Trist att inte kunna hålla ihop det sista minuten, men det kanske var lika bra att gästerna fick åka hem glada de också. Spelmässigt har hösten till stora delar varit fantastiskt bra och vi har kunnat mäta oss med alla lag i serien vilket gör att det ser ljust ut inför nästa års serispel.