11:00

Lekeryd-Svarttorps SK

Referat

Bländande spel i hemmapremiären

Hemmapremiären stod för dörren och den för dagen nya ledarduon placerade ut mål och hörnflaggor med precision utöver det vanliga för att skapa fina förutsättningar för en bra match. För motståndet stod LSSK som vi spelade jämnt under förra året och som vi också spelade vår första match mot på 9-manna. Förlust med 4-2 den gången, så det var chans till revansch. Gräsmattan var, trots en halvdassig vår, grön och nyfrisserad. Solen sken starkt men blev bländad av att domaren lös med sin frånvaro, tydligen en miss i kommunikationen. Lyckligtvis hade vi en eminent domare på plats i Folkes pappa Anders som inte var sen med att bidra till att matchen kunde spelas, vilket alla var mycket tacksamma för. Några minuter för sent förkunnade den dammiga pipan som hittades i ledarrummet att matchen var igång!

1:a perioden:
Direkt från start kunde man se att det här skulle bli en välspelad match med hög kvalitet i passningsspelet. Båda lagen bjöd upp till dans och det var det rödklädda hemmalaget som styrde spelet, även om Lekeryd också spelade vårdat när de ägde bollen. Tidigt i matchen stressar Ivar på egen hand motståndarförsvaret och vinner bollen högt upp i plan. Lekeryds målvakt kommer ut påpassligt och lyckas avvärja ett tidigt ledningsmål för de rödklädda. Det mesta av spelet förläggs på Lekeryds planhalva, men bortalaget spelar ettt bra försvarsspel och släpper inte till några större målchanser. William har ett bra avslut från kanten och Jonathan testar lyckan från distans, men 0-0 står sig perioden ut.

2:a perioden:
Fortsatt bra spel från båda lagen där man visar bra tålamod med tillbakaspel och vändningar för att få sina motståndare ur position. Efter ett mönsteranfall serverar Jonathan bollen till Josef vid straffpunkten som får på ett skapligt avslut men bortalagets duktiga målvakt är med på noterna. 1-0 kommer till slut efter tio minuter av den andra perioden, men det föranleds chockerande nog inte av något skönspel. Jonathan tråcklar sig förbi ett par blåklädda i straffområdet och när man tror att bollen är förlorad och målvakten ska greppa den får Jonte en tå på bollen, petar den förbi målvakten och lyckas få in bollen i mål. Efter målet känns det som att hemmalaget slapnar av en aning och kvitteringen låter inte vänta på sig. Lekeryds duktiga innermittfältare får bollen strax utanför straffområdet och prickskjuter 1-1 lågt i Alexanders vänstra hörn. Lekeryd har bud på ytterligare mål, men Alexander är vaken och avvärjer ett förmodat friläge. 1-1 står sig perioden ut.

3:e perioden:
Vistaspelarna nyttjar pausen på bästa sätt och hittar tillbaka till spelet de hade innan 1-0. William är väldigt företagsam på kanten och sätter en klockren axeltackling i offensivt vänsterhörn, vinner bollen och skickar in den till Tim i bortre delen av straffområdet. Tim hade konserverat sin målform från i höstas och gjorde inga misstag när läget dök upp. Iskallt lättar han in 2-1 för hemmalaget. Avgjort? Knappast. Lekeryd satte lite högre press, spelade lite rakare och fokuserade mer på snabba omställningar. Det resulterade i att den tidigare kvitteringsskytten återigen fick kvittera med ett hårt skott från nära håll intill Alexanders främre stolpe. Bortalaget hade också chans på ledningsmål när en djupledsboll rann igenom till en frispringande anfallare men Alexander räddar friläget. Hemmalaget hängde inte med huvudena för det utan fortsatte att rulla boll inom laget på ett föredömligt sätt och när matchen var på väg att ta slut fick William ett skottläge till höger i straffområdet och han skjuter ett distinkt skott via bortre stolpen/hjulet in i mål. Eufori utbryter på bänken och 30 sekunder senare lossnar det sista dammet från pipan när Anders blåser av matchen.

Sammanfattning
Jämfört med seriepremiären var det som natt och dag. Killarna utnyttjade planens storlek, spelade tålmodigt med få tillslag och lät Lekeryd försvara sig. Det var också en helt annan inställning när det kom till hemjobb, närkamper och presspel. I princip allt vi pratade om inför matchen genomfördes på bästa sätt, vilket var fantastikst kul att se. Seger i all ära, men att vi som lag får så otroligt mycket beröm av motståndarnas ledare, spelare och föräldrar i hur vi uppträder på plan värmer minst lika mycket som tre poäng. Stor eloge till alla som var med idag med ett extra plus till William som genomförde matchen med rejäl kämpaglöd och vilja, kryddat med det matchavgörande målet. Nu laddar vi för en bra träningsvecka så ska vi ge Mullsjö en match kommande söndag!