10:30

IK Vista /ÖIS

Referat

Tung förlust på Gruveredsvallen

Dagens motståndare Mullsjö vann vårens drabbning med uddamålet , 3-4, på Vistavallen. Laget inledde serien med tre raka segrar men har efter det ått lite halvknackigt och Vistas formkurva var till och med något starkare under hösten. I år visste vi vad som väntade i Mullsjö med en liten nätt joggingtur ner i det gamla grustaget där de anlagt ett par nya och något lutande planer. I år hade de visserligen varit förutseende och transporterat två rejäla dunkar med vatten, då det är långt till närmaste vattenkran.

1:a perioden
Första perioden inleds med tre raka anfall från hemmalaget som borde blåsts av för offside, vilket de inte gjorde. Det tredje anfallet i fjärde minuten med mest tydlig offside resulterar också i hemmaledning 1-0 via friläge. Mullsjö styr och ställer på planen och kommer i våg efter våg mot ett rörigt bortaförsvar. 2-0 kommer efter sju minuter när en rödklädd rensar bollen på en anfallare i hemmalaget och bollen går in i mål. Minuten senare bryter Pelle bollen på mittplan, drar en back med en tvåfotare och rullar enkelt in reduceringen 2-1. I elfte minuten har Vista inspark som slås rakt till en hemmaspelare som har hela målet öppet och kan rulla in 3-1. Vista har svårt att etablera något spel och slår lite längre bollar, framförallt på vänsterkanten där Elias ofta tar sig förbi sin back men inspelen inte ritigt hittar hela vägen fram till en lagkompis. Med en minut kvar får Viggo bollen strax utanför straffområdet efter en bra spelvändning och han prickar kryssribban. 3-1 är resultatet i paus efter en smått bedrövlig första period.

2:a perioden
Vista höjer sig något i andra akten men medvetet fortsätter man att slå lite längre då kortpassningsspelet inte fungerar som det brukar. De har svårt att ta sig till de högklassiga lägena och målen uteblir. 18 minuter in i perioden gör hemmalaget 4-1 via ett friläge efter en fin djupledsboll som placeras lågt i Olles högra hörn. 5-1 kommer av bara farten på ett skott utifrån som Olle är på men inte klarar av att hålla. Ställningen står sig perioden ut.

3:e perioden
Mullsjö har tappat några stora ledningar i tredje perioden, något som bortaspelarna uppmärksammas på. Tredje perioden blir en forcering i jakt på mål där anfallen avlöser varandra från båda lagen. Zander prickar ribban på ett volleyskott i den åttonde minuten. Fem minuter senare är det dags för ytterligare ett hemmamål när man bjuds på yyterligare ett friläge och kan rulla in 6-1. Minuten efter utökningen har Vista ytterligare en boll i ribban när hemmamålvakten gör en "idioträddning" på ett skott från Pelle. Med åtta minuter kvar lyckas man äntligen få in bollen när Elias kommer runt på vänsterkanten och pangar in 6-2. I anfallet efter är det återigen Elias som skapar oreda, men den här gången serverar han Zander som placerar in 6-3. Minuten efter kommer också 6-4 när Ivar stressar backarna som slår bollen rakt i gapet till Pelle som lyfter in bollen. Efter de tre snabba målen blir det lit enerv i matchen, men den dödas helt i sista minuten när Mullsjö kommer 2 mot 1 och passar varandra, återigen offsidestående, så målet blir öppet och slitresultatet skrivs till 7-4.

Sammanfattning
En klassisk genomklappning där hemmalagets mål antingen kommer till genom direkta bjudningar från oss eller tack vare att domaren inte dömde för uppenbara offsider. Starkt ändå att trots ett målmässigt stort underläge jobba sig tillbaka och skapa lite nervositet i hemmalaget. V i brukar inte fokusera på domarinsatsen men i det här fallet kändes det inte schysst mot vare sig lagen eller domaren själv att han fick döma. Bristen på offsideavblåsningar skapade tidigt oro i försvaret som inte vågade lyfta laget och vi stod i två perioder i knäet på Olle, vilket gynnad Mullsjö extremt mycket. Vi skapa många chanser men vår vana trogen krävs det 5-6 högkaratiga chanser för varje mål vi gör. Bara att bryta ihop och komma igen.