Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IK Vista P10

Följ

P10

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Ekhagens IF 2 7-m 18 12 3 3 39
2 Råslätt SK 18 11 4 3 37
3 Hovslätts IK 2 18 12 1 5 37
4 Egnahems BK 1 18 11 2 5 35
5 Habo IF 2 18 10 1 7 31
6 Waggeryds IK 18 7 2 9 23
7 IF Hallby FK 2 18 6 1 11 19
8 Mullsjö IF 18 6 1 11 19
9 IK Vista /ÖIS 18 3 3 12 12
10 Lekeryd-Svarttorps SK 18 2 2 14 8

Match

IK Vista /ÖIS

3 - 4
Vistavallen 21, Kaxholmen
14 maj 2023
18:00

Mullsjö IF

Referat

Förlust med uddamålet mot Mullsjö

Träningsveckan inför matchen utgick på att bygga vidare på det fina passningsspel och rörelse vi hade i hemmapremiären mot LSSK. Vi försökte också förbereda grabbarna på att söndagens motståndare Mullsjö är ett duktigt lag och framförallt duktiga på att utnyttja sin fysik och att vår inställning skulle vara viktig ifall vi skulle göra en bra prestation eller inte. Med det i åtanke kändes det inte som att fokuset låg riktigt rätt på uppvärmningen och på många spelare gick munlädret snabbare än fötterna, vilket tyvärr inte brukar vara ett gott tecken. Eller?

1:a perioden
Killarna visar omgående att våra farhagor om inställningen var fel. De krigar om varenda boll och är allmänt jobbiga mot Mullsjöspelarna som kanske inte riktigt är vana vid den hårda uppvaktningen. Mullsjö har ett litet grepp om händelserna inledningsvis, men det är Jonathan som får till det första avslutet, tyvärr går skottet utanför. Inget av lagen skapar några direkta farligheter men i minut 15 får de gultröjade gästerna en hörna som hemmalaget får ut ur straffområdet men inte bättre än att den går till Mullsjös duktiga mittback som på halvvolley dunkar in ledningsmålet till 0-1. En stilstudie i teknik och tillslag på samma gång. Ställningskriget fortsätter och mycket av spelet förläggs centralt i banan. Men upprinnelsen till kvitteringsmålet består av fint spel och rörelse där Tim djupt ner i Mullsjös straffområde hittar in bollen till Wide som kan lirka in 1-1. Tyvärr lyckas bortalaget göra 1-2 minuten senare där Olle är på ett högt inlägg men tyvärr glider bollen honom är händerna och Mullsjös yttermittfältare kan nicka in bollen från nära håll. Olle revanscherar sig kort därefter med en fantatstisk parad efter att Mullsjö spelet sig igenom hemmaförsvaret. De sista minuterna av perioden trycker Vista på, men har svårt att ta sig fram till riktigt klara lägen och resultatet i paus är således 1-2.

2:a perioden
Hemmaspelarna kommer ut taggade till andra perioden och äter sifg framåt i plan millimeter för millimeter. Man är lite mer distinkta och lite mer uppoffrande än gästerna från Västergötland, vilket också resulterar i att mer och mer av spelet förläggs på de gulas planhalva. De rödklädda vaskar fram ett par resultatlösa hörnor och frisparkar, men i minut 18 av perioden får Jonathan ett favoritläg på frispark efter att Pelle blivit fälld. Och trots att bollen kanske placeras lite längre bak än den borde så slår Jonathan, lite turligt, frisparken in i mål vid målvaktens vänstra stolpe. 2-2 är ett faktum. Efter målet tar Mullsjö över något och Olle får återigen bekänna färg när han gör en riktig kalasräddning på ett avslut från nära håll. Emellanåt blir det lite stirrigt i försvaret och vi bjuder bortalaget på några halvchanser där vi enkelt hade kunnat hitta en medspelare eller ibland också bara rensat bollen. 2-2 står sig perioden ut och det är rättvist sätt till matchbilden.

3:e perioden
Matchens sista akt påminner väldigt mycket om de två andra. En av de största skillnadena är nu att Zander och Pelle spelar utan halskedjor då den eminanta domaren uppmärksammat dem på att det inte är helt okej att spela med smycken. Spelet i matchen har inte varit helt bländande men i mitten av sista perioden blixtrar hemmalaget till och genom ett fint växelspel mellan Wide och Pelle serverar den förstnämnda den sistnämnda som kan rulla in bollen under bortalagets målvakt. Kanske inte helt otagbart, men alla mål räknas. Tre minuter senare är Olle påpassligt ute och stoppar ett anfall från gästerna, men tyvärr är han strax utanför straffområdeslinjen när han tar bollen med händerna och gästerna får frispark i ett farligt läge. Mullsjös stora förgrundsfigur, tillika förstamålsskytten, kliver fram och bränner av en bössa som en dunderladdad Bamse blivit avundsjuk på. Bollen sitter stenhårt i nättaket och ställningen är återigen lika. Hemmalaget får mest energi av målet och radar upp bra chanser där Tim får bra skottläge från vänster efter fin pass av Wide, tyvärr får han ingen riktig träff på bollen och den går utanför. Jonathan snurrar med både backar och målvakt innan han dundrar bollen i ribban, returen är Julius ganska nära att karatesparka in i mål. Därför kommer 3-4 med fyra minuter kvar lite som en överraskning. Mullsjö gör en snabb omställning på högerkanten och högermittfältaren slår en perfekt avvägd passning till sin motsvarighet på vänsterkanten som kan stöta in bollen. Hemmalaget lyckas inte sätta någon större press de sista minuterna och bortalaget vinner med uddamålet.

Sammanfattning
Inställning och vilja är bland de viktigaste komponenterna för att prestera bra i en fotbollsmatch och något som vi ledare försöker trycka på varje träning. Många gånger kan inställningen saknas och då presterar vi inte så bra som vi kan. Idag var det framförallt inställningen som var på högsta nivå. Killarna visste att de mötte ett bra lag som är obesegrade, spelar bra fotboll och dessutom är väldigt fysiska. Med den vetskapen gick de in i matchen på helt rätt sätt och jobbade stenhårt i varje byte. Bortalagets spelare och ledare var ganska frustrerande, vilket ger en ganska go känsla på hemmabänken. Spelet var inte riktigt lika bra som mot LSSK, men å andra sidan mötte vi ett för dagen bättre lag. Ett lag som inte förlorat än och bara släppt in 1 mål innan de mötte oss. Den höjda nivån av inställning gjorde nog tyvärr också att spelarna blev lite för heta med boll och kan de hålla sig mer kalla när vi äger bollen så kan resultatet se ännu bättre ut. Men prestationen är överlag jättebra. Alla gör en kanonmatch idag, ingen nämnd ingen glömd!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Wide Nilsson-Strand 1 1 1 0 0 0
Jonathan Melkstam 1 1 0 0 0 0
Pelle Hultman 1 1 0 0 0 0
Tim Fredriksson 1 0 1 0 0 0
Alexander Allard 1 0 0 0 0 0
Folke Björklund 1 0 0 0 0 0
Helmer Rydberg 1 0 0 0 0 0
Ivar Conradsson 1 0 0 0 0 0
Julius Jonsson 1 0 0 0 0 0
Noel Gustavsson 1 0 0 0 0 0
Olle Larsson 1 0 0 0 0 0
Ture Fritsell 1 0 0 1 0 0
William Dufva 1 0 0 0 0 0
Zander Nöjd 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Alexander Allard 1 0 0 0 0 0 0 0
Olle Larsson 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

lör 16 sep 2023, 10:30 Mullsjö IF - IK Vista /ÖIS 7 - 4