10:00

Månsarps/Taberg

Referat

Bra passningsspel bäddade för seger mot Månsarp/Taberg

Returmöte med seriens premiärmotståndare Månsarp/Taberg, den näst sista matchen för säsongen. Premiären som spelades i Månsarp gick oförskämt bra och vanns med 6-1 av IK Vista efter stundtals bländande spel. Med föregående förlustmatch mot Forserum på näthinnan gjordes tydligt redan vid samlingen att det gällde att ha full fokus och att det inte finns några givna segrar i den här serien. I vårmötet mötte vi ett blåklätt lag, Månsarps färger, men till mötet på Vistavallen använde man sig av ett rött ställ, Tabergs färger, vilket gjorde att gästerna fick spela i blå västar. Men det spelade inte så stor roll eftersom det ändå är Månsarps färg.

1:a perioden
Vista börjar starkt och spelar bollen fint mellan lagdelarna, medan bortalaget mest får jaga boll. Men gästerna har utvecklat försvarsspelet sen vårens möte och är mycket mer nogranna i markeringsspelet även om de rödklädda hemmaspelarna vaskar fram två stolpskott direkt i inledningen, först genom Tim och sen Viggo. 0-0 står sig i nio minuter innan William hittar Jonathan i mitten med ett fint uppspel. Jonathan vänder upp och driver bollen över mittplan för att sedan sticka ut bollen till vänster där Pelle kommer med fart. Pelle tar emot bollen och avslutar med vänsterfoten, via bortalagets duktiga målvakt in i mål. Välförtjänt ledning för hemmalaget som visat prov på fint passningsspel. Hemmalaget fortsätter att dominera spelet även om gästerna sticker upp i några anfall och skapar ett par halvchanser. Med två minuter kvar av perioden Tar Jonathan emot ett inkast från Alexander på mittplan, han driver in i mitten och likt första målet hittar han ut till vänster, men den här gången till Yngvald som tar emot och placerar bollen i nät till 2-0, vilket också är resultatet i paus.

2:a perioden
I periodens andra minut hittar Alexander in till Jonathan centralt som den här gången inte passar ut till vänster utan testar lyckan och sätter bollen högt i mål med ett distinkt avslut. Två minuter senare erövrar Wide bollen på högerkanten och har fri yta fram mot mål, han ser att målvakten är något felplacerad och placerar enkelt in bollen i nät, 4-0 till hemmalaget! Olle i hemmamålet har en ganska behaglig förmiddag men testas både en och två gånger i den sjunde minuten men gör två fina räddningar och håller nollan intakt. Vista kontrollerar spelet totalt i andra perioden totalt och skapar anfall efter anfall genom fint passningsspel, därför kommer det som en smärre chock när Jonathan bryter mönstret och ger sig ut på en soloräd. Han sick-sackar mellan motståndarna och dunkar in bollen i nät med ett distinkt avslut. Hemmalaget går till pausvila med ledning 5-0.

3:e perioden
Perioden är bara ett par sekunder gammal när hemmalaget utökar till 6-0. Yngvald tar avsparken och passar till Jonathan som passar framåt till Pelle som avslutar med ett lågt och hårt skott intill bortre stolpen. Åtta minuter in i perioden tröstmålar Månsarp/Taberg när man drar upp ett fint anfall genom mittplan och hittar ut till högermittfältaren som trycker in bollen i Olles bortre hörn. Kanske blev Jonathan irriterad över att Olle inte fick hålla nollan för direkt på avspark tar en bollen och ger sig ut på ännu ett enmansuppdrag där han dribblar förbi bortalaget och skjuter in 7-1 via stolpen. I periodens fjortonde minut bryter Wide ett motståndarinkast och spelar bollen vidare till Jonathan som i sin tur hittar Pelle till vänster utanför straffområdet. Lugnt och behärskat placerar Pelle in bollen i nät, kvällens åttonde mål för hemmalaget. Med fyra minuter kvar fastställer tim slutresultatet 9-1 när han från nära håll kan peta in bollen efter en fin passning av Pelle som tagit emot en hörna slagen av Zander.

Sammanfattning
Skillnaden på det här laget när man är fokuserad eller inte är verkligen som natt och dag. Visst, det kanske inte var seriens starkaste motstånd, men det spelar inte så stor roll när killarna uppträder på det sättet de gör mot Månsarp/Taberg. Trots att gästerna i slutet har nio spelare på plan lyckas man ändå spela sig ur alla situationer, vilket är väldigt kul att se. Alla gör gedigna insatser men Jonathan sticker ut lite extra idag framförallt i det offensiva spelet. Nu tar vi sats mot sista matchen hemma mot Mullsjö där vi ska göra allt för att få revansch för förlusten på bortaplan.