Allmänt om IK Vista

IK Vista har på programmet idrotterna fotboll, friidrott, orientering och skidor.

Idrottsplatsen Vistavallen som ägs av föreningen, ligger i Kaxholmen, 7 km norr om Huskvarna.

I anslutning till Vistavallen och Kaxholmens samhälle finns elljusspår samt terrängspår 4 km. Ovanför Kaxholmen finns skidspår "höghöjdsspåret" på cirka 300 m.ö.h.

Klubben bildades 1935. Kort historiebeskrivning finns under ”Föreningen”.

Informationer om Vistavallen, vill du bli medlem, styrelse och kontaktpersoner, finns också under samma rubrik.

Idrotternas kontaktpersoner finns för varje idrott under rubriken ”Sektionen”.

Klubben har cirka 650 medlemmar.

Fotbollen har Herrlag, Damlag tillsammans med Ölmstads IS, Juniorlag, samt Ungdomslag och fotbollsskolor 12 stycken.

Orientering och skidor har ett 30-tal aktiva.
Mountainbike kan man köra på området där IK Vista också har sitt elljusspår. Föreningen är inte medlem i cykelförbundet.
Vista Mountainbike arrangerades i många år av IK Vista och CK Revanche. Åren 2008-2011 tog IKHP över arrangörsansvaret. Från 2012 arrangerar Jönköpings cykelklubb.

Friidrotten började 2019 med träning för ungdomar.

IK Vista arrangerar varje år landsvägsloppet i löpning Landsjön runt 12,5 km och 5,5 km, samt ungdomslopp 2 km. Även tävlingar i rullskidor och inlines.

Kontakta oss gärna om du vill veta mer, eller har frågor om IK Vista.

Jan Gustavsson

Uppdaterad: 05 APR 2018 11:34 Skribent: Jan Gustavsson

Motionsspår

IK Vista ansvarar för undanröjning av träd som hindrar framkomsten i motionsspåret.

Anmälan görs här.
Övriga ärenden avseende trädfällning/röjning hänvisas till Jönköpings Kommun.

Sponsorer IK Vista (se även idrotterna)

ICA Kaxholmen

Stöd IK Vista och rabatt till dig: Handla på nätet genom Sponsorhuset.

Sponsorhuset

Postadress: