Allmänt om IK Vista

IK Vista har på programmet idrotterna fotboll, friidrott, orientering och skidor.

Idrottsplatsen Vistavallen som ägs av föreningen, ligger i Kaxholmen, 7 km norr om Huskvarna.

I anslutning till Vistavallen och Kaxholmens samhälle finns elljusspår samt terrängspår 4 km. Ovanför Kaxholmen finns skidspår "höghöjdsspåret" på cirka 300 m.ö.h.

Klubben bildades 1935. Kort historiebeskrivning finns under ”Föreningen”.

Informationer om Vistavallen, vill du bli medlem, styrelse och kontaktpersoner, finns också under samma rubrik.

Idrotternas kontaktpersoner finns för varje idrott under rubriken ”Sektionen”.

Klubben har cirka 750 medlemmar.

Fotbollen har från 2016 inget herrseniorlag, inte heller något damlag för närvarande. Ungdomslag och fotbollsskolor 12 stycken.

Orientering och skidor har ett 50-tal aktiva. Ungdomarna placerar sig ofta mycket bra och representerar klubben i DM, Götalandsmästerskap, och även vid SM.

Friidrotten har ingen pågående arenaträning. Men flera deltar i långlopp och ibland ställer både ungdomar och äldre upp i friidrottstävlingar och terränglopp.

IK Vista arrangerar varje år landsvägsloppet i löpning Landsjön runt 12,5 km och 5,5 km. De senaste åren även med rullskidor och inlines.

Vista Mountainbike arrangerades i många år av IK Vista och CK Revanche. Åren 2008-2011 tog IKHP över arrangörsansvaret. Från 2012 arrangerar Jönköpings cykelklubb.

Kontakta oss gärna om du vill veta mer, eller har frågor om IK Vista.

Jan Gustavsson

webbmaster

Uppdaterad: 2016-06-08 06:15
Skribent: Jan Gustavsson

Sponsorer IK Vista (se även idrotterna)

ICA Kaxholmen

Stöd IK Vista och rabatt till dig: Handla på nätet genom Sponsorhuset.

Sponsorhuset

Postadress: