Vistavallen 60 år

I år firar IK Vista 80 år som förening, eftersom klubben bildades 1935.

Samtidigt är det 60-årsjubileum för Vistavallen. Den invigdes 3 juli 1955. Tidigare låg idrottsplatsen som hette Lyckåsvallen vid Lyckås gård.

Så här beskrevs invigningen i 1955 års verksamhetsberättelse:

Juli månad: De allra första dagarna blir det Vista-framgångar, som märks en hel del i tidningar och gör att namnet Vista lyser rätt så framträdande på idrottssidorna ett tag.
Det kulminerar så gott som alltsammans på en dag. Den 3 juli, då vi först och främst inviger vår Vistavallen efter ett in i det sista febrilt arbete. Flaggan går i topp på flaggstången och invigningsprogrammet omfattar gymnastikprogram och en fotbollsmatch mellan hemmalaget och Huskvarna Södra IS. Vista-laget är för dagen förstärkt med fyra storspelare utifrån, nämligen de gamla J-Södrastjärnorna Fred Andersson och Halvar Wallin, samt H-Södra-spelarna Jonta Fransson och Hans Zeilon. Jonta har varit gäst upp på vallen under den föregående månaden, då han kommit cyklande upp och lett träningen och kört mycket hårt med grabbarna.
Vistalaget består dessutom av följande hemmaspelare som befunnits värdiga att kämpa för klubbens färger i lagets första match på den nya planen: Gösta Larsson, Göte Berglund, Karl-Gustav Larsson, Göte Larsson, Charles Eklund, Aivars Pupols och Gösta Gustavsson.
Matchen blev till en början mycket jämn. Vistalaget höll gästerna stångna riktigt bra, men mot slutet gick H-Södra fram i ett par farliga anfall och detta resulterade i att de till slut stod som knappa slutsegrare med 3-2. Vädret var lite oroligt denna invigningsdag, det regnade på förmiddagen men när tiden för invigningen kom, höll det upp och solen tittade till och med fram så feststämningen infann sig genast bland de förhållandevis talrika åskådarna, cirka 300 som klockan 17.30 bänkat sig på långsidan åt riksettan till.
/texten i verksamhetsberättelsen skriven av Herbert Jobäcker

anm: Nya klubblokalen byggdes 1975, så det är 40-årsjbileum för den.

Uppdaterad: 11 OKT 2015 11:09 Skribent: Jan Gustavsson

Motionsspår

IK Vista ansvarar för undanröjning av träd som hindrar framkomsten i motionsspåret.

Anmälan görs här.
Övriga ärenden avseende trädfällning/röjning hänvisas till Jönköpings Kommun.

Sponsorer IK Vista (se även idrotterna)

ICA Kaxholmen

Stöd IK Vista och rabatt till dig: Handla på nätet genom Sponsorhuset.

Sponsorhuset

Postadress: